Blog

Rozcvička pred tréningom. Zbytočnosť alebo nevyhnutnosť?

Publikované 23. 07. 2020

Určite to poznáš . ? Po presedených 8️⃣ hodinách za ? ideš cvičiť ale vôbec sa Ti nechce. Si usedený ? unavený ? po celom dni najradšej by si si ľahol na ? a vystrel nohy. Ak sa nakoniec predsa premôžeš, ideš hneď na tréning bez rozcvičky, veď načo sa zbytočne zdržovať v posilke viac ako je treba. Nejaké tri kolá jumping jackov, výpadov alebo člnkový beh, načo to vlastne je? ... Reč je samozrejme o rozcvičke pred tréningom, ktorá je dôležitá z viacerých aspektov. Skočiť hneď po celom presedenom dni alebo dokonca plného jednostrannej činnosti je veľmi nerozumné ba priam až hlúpe.

Otvoriť článok

Vitamín D. Dôležitý doplnok alebo marketingový ťah?

Publikované 23. 06. 2020

Poznáte príslovie kam nechodí slnko tam chodí lekár?? Tak myslím že príslovie bolo vymyslené , presne "déčku" na mieru a najmä jeho účinkom na náš organizmus. Déčko (kalciferol) vlastne ani nie je vitamín ale je to "hormonálny prekurzor" z ktorého si naše telo dokáže vytvoriť látku ktoré ovplyňuje rôzne činnosti organizmu. Vitamín bol nazvaný preto, lebo naše telo si ho nedokáže vyrobiť samo a musíme ho príjmať z prostredia.

Otvoriť článok

Prečo je dôležité trénovať pravidelne?

Publikované 16. 06. 2020

Určite všetci viete, že ak budete niečo robiť pravidelne, je pravdepodobné, že sa zlepšíte. Určite ste sa ako deti nenaučili chodiť za jeden deň ani šoférovať auto na prvej hodine autoškoly. Na to aby ste dosiahli zlepšenie ste museli tieto činnosti vykonávať pravidelne Človek sa učí celý život a pri našom tréningu to platí dvojnásobne.

Otvoriť článok

Potrebujem vôbec trénera?

Publikované 11. 06. 2020

Každý človek ktorý sa chce pravidelne a správne hýbať na akejkoľvek úrovni sa nezaobíde bez trénera. Či už je to olympijský atlét alebo družstvo mladších žiakov z Medzilaboriec. U nás na tréningu tomu inak samozrejme nie je.

Otvoriť článok