Blog

5 Tipov ako zvládnuť Novoročné predsavzatia a nezblázniť sa z nich prvý týždeň po sviatkoch.

Publikované 03. 01. 2022

V prvom rade treba napísať , že nie každé novoročné predsavzatie je úplne splnitelné a v tomto prípade je menej viac. Ak máš v pláne otočiť svoj život o 180 stupňov behom pár týždňov, je to vopred odsúdené na neúspech. No nevzdávaj sa ! Možno stačí iba trochu svoje predsavzatie prehodniť :)

Otvoriť článok

5 Tipov ako zvládnuť Murpha a užiť si víkend.

Publikované 24. 06. 2021

Ahojte. Blíži sa nám náš dátum. 2.7.2021 bude dňom, kedy si odskúšame perfektný tréning značky Murph. Pripravil som pre Vás krátky článok, ako zvoliť taktiku a vyhnúť sa chybám. Vyhni sa týmto veciam :

Otvoriť článok

Murph - tvoj test leta.

Publikované 03. 06. 2021

Zdravím ťa, opäť tu máme leto, čas dovoleniek, tepla, oddychu pri vode, vychladené pivo a v neposlednom rade možnosť ísť trénovať ráno keď nebude také teplo. Preto sme pre vás zachovali skoro všetky ranné tréningy a veríme, že si ich nenecháte ujsť. No ešte pred tým ako vypukne letná horúčka vo veľkom štýle , čaká nás tak ako každý rok tento perfektný tréning. Murph. Radí sa do kategórie “Hero tréningov”.

Otvoriť článok

Magnézium, dôležitý suplement alebo ďalší marketingový ťah?

Publikované 21. 12. 2020

Magnézium, dôležitý suplement alebo ďalší marketingový ťah?

V tomto článku sa dozviete :

  •         Čo je magnézium a prečo je pre naše telo potrebné
  •         Aké je správne dávkovanie
  •         Ktoré potraviny sú výdatným zdrojom magnézia
  •         Aké sú formy magnézia a prečo sú niektoré učínnejšie ako iné


Horčík alebo lat. magnesium je chemický prvok ktorý sa nachádza v Periodickej tabuľke so značkou Mg a periodickým číslom 12.

Je to mäkký kov ktorý dobre a rýchlo reaguje s vodou i kyslíkom. Keďže horčík ma naozaj vysokú reaktivitu , v prírode sa vyskytuje len v zlúčeninách. nik...

Otvoriť článok

Pár Tipov ako si vybudovať nepriestrelnú rannú rutinu , vstávať radostnejšie a mať produktívnejší deň.

Publikované 08. 10. 2020

Určite poznáte tie rána kedy máte byť o 6:00 v práci alebo na tréningu. Budík zazvoní v ideálnom prípade o 5:30 v tom horšom sa to natiahne a vy ani neviete ako a už je zrazu 5:50. Musíte sa rýchlo dostať z postele ( vačšinou ľavou nohou ) nahádzať na seba obečenie v polospánku si umyť zuby a utekať do práce.

Otvoriť článok

Prečo je spánok dôležitý a ako ho vieme vylepšiť

Publikované 29. 09. 2020

Spánok je nevyhnutnou súčasťou nášho bytia, napokon ním trávime tretinu nášho života (v tom lepšom prípade). Je to stav kedy telo regeneruje – hlavne centrálny nervový systém a náš organizmus je v tzv. útlmovej fáze. Ako to celé funguje? Ovládanie spánkového režimu má na starosti hormón melatonín. Jeho hladina sa dramaticky zvyšuje v nočnej tme. Pôsobí pre telo utlmujúco a preto sa nám podarí v noci zaspať lepšie ako za denného svetla.

Otvoriť článok

Pitný režim a jeho dôležitosť pre zdravie

Publikované 18. 09. 2020

Pitný režim – pojem, ktorý každý pozná a vie, že ho treba dodržiavať, ale málokto na to skutočne dbá. Hydratácia je základným stavebným kameňom správneho fungovania, či už človek športuje alebo sedí v kancelárií.

Otvoriť článok

Ako prežiť “pijatiku” a minimalizovať tréningové straty.

Publikované 11. 09. 2020

Dnes som si pre Vás pripravil edukačný článok do bežného života, ktorý sa Vám určite hodí. Určite poznáte tie situácie kedy sa alkoholu proste nevyhnete. Trénujete poctivo celý týždeň , rátate si kalórie a snažíte sa dodať telu dostatok bielkovín a kvalitné mikroživiny. Všetko funguje na plné obrátky, renerácia beží. No Vy viete, že cez víkend máte oslavu. Určite by niekto povedal, že sa do zvládnuť aj bez alkoholu, ale budme naozaj k sebe úprimni, niekedy sa tomu proste nevyhnete a je to práve preto že sa tomu vyhnúť nechcete.

Otvoriť článok

5 mýtov o tréningu vo ForFit Gyme

Publikované 26. 08. 2020

V krátkom článku si rozoberieme 5️⃣ mýtov o funkčnom tréningu u nás vo ForFit Gyme ale aj v iných Gymoch, ktoré sa objavujú medzi bežnými ľuďmi. Osobne som sa s nimi stretával veľmi často na škole a teda viem, že povedomie o tomto type tréningu je veľmi chabé.

Otvoriť článok

Rýchly základ zdravého stravovania.

Publikované 07. 08. 2020

Výživa ? , jej kvalita a zároveň kvantita hrá veľmi dôležitú úlohu v celkovom cieli Vášho zdravia a kondície. Ak budete telu dodávať nekvalitné palivo, nebudete sa starať o to čo a kedy jete, bohužial nemôžete od neho očakávať, že vydrží dlhodobo zdravé a výkonné. Obzvlášť dnes, kedy sa bez rôznych konzervantov, pridaných chemických látok , sladidiel atď. nezaobíde už skoro žiadna potravina.

Otvoriť článok