Blog

Doplnky výživy: Je dôležité suplementovať?

Publikované 23. 09. 2022

Základom aktívneho životného štýlu je vyvážená strava. Mala by obsahovať dostatok živín, aby telu nechýbali dôležité látky, a zároveň sme mohli dostatočne regenerovať po náročných tréningoch. Nie vždy je možné všetky živiny dopĺňať stravou, preto siahame po doplnkoch výživy. Suplementmi by sme mali telu dodať jednoduchšou cestou všetko, čo potrebuje.

Otvoriť článok

Ženy a ťažké váhy, prečo sa ich nebáť?

Publikované 20. 09. 2022

Aj v súčasnej dobe si ešte mnoho ľudí spája tréning s činkami s veľkým nárastom svalov. Cvičeniu so závažiami sa zvyknú vyhýbať najmä ženy v domnienke, že sa z nich stanú kulturistiky. Silový tréning však prináša množstvo benefitov, ktoré sa netýkajú len krajšej postavy, ale aj zlepšenia zdravia a celkovej kvality života.

Otvoriť článok

PREČO BY MAL BYŤ PRAVIDELNÝ TRÉNING NEMENOU SÚČASŤOU TVOJHO ŽIVOTA

Publikované 18. 05. 2022

Ako ľudia, sme stvorení pre pohyb. Každá jedna bunka v našom tele je prispôsobená tak, aby aby bol pohyb dennodenou súčasťou jej života. Už od dávnych čias sa naši predkovia hýbali. Hýbali sa dlho a veľa.

Otvoriť článok

Bolesť pri behu a čo s ňou?

Publikované 18. 05. 2022

Beh je základnou ľudskou pohybovou schopnosťou, no nie vždy, najmä zo začiatku môže byť príjemný. Z času na čas sa vyskytnú komplikácie a rôzne bolesti, ktoré nám beh znepríjeňujú. Poďme sa pozrieť na niektoré z nich. Samozrejme, aj na to ako sa im vyhnúť alebo minimalizovať. Okrem nepríjemných pocitoch v hlave, prečo som šiel/šla vôbec behať, ale často beh sprevádzajú aj rôzne typy bolestí. Ak netrpíte žiadnou z nich, buď už máte čo-to odbehané alebo ste jednoducho šťastný človek.

Otvoriť článok

3 Dôvody prečo jedálničky nefungujú až tak dobre ako by sa mohlo zdať Part.2

Publikované 22. 03. 2022

Jeden z najväčších problémov keď pozrieme na jedálničky je ich zameranie na "Nutrienty". Bežní ľudia totiž nejedávajú nutrienty ale reálne jedlo. Jedávame jedlo, častokrát spoločne s ostatnými. Dávame si jedlo ktoré reflektuje naše kultúrne pozadie a sociálne záujmy. A hlavne málokedy meriame a vážime veci úplne precízne. Samozrejme, občas je podrobný predpis potrebný. Profi atléti a ľudia ktorých živia ich telá ( atléti, kulturisti atď.. ) používajú jedálničky aby z nich dostali naozaj maximum. Príprava na sútaž alebo na naozaj náročné tréningy si vyžaduje väčšiu precíznosť pri jedle.

Otvoriť článok

3 dôvody prečo jedálničky nefungujú až tak dobre ako by sa mohlo zdať. Part 1.

Publikované 01. 03. 2022

Veľa ľudí si pri hľadaní toho ako vylepšia svoje stravovanie myslia, že presný jedálniček je jediné riešenie na ich problém. No musím povedať, z vlastnej skúsenosti, jedálničky nie sú až tak efektívne ako by sa mohlo zdať. "A robíte u vás aj jedálničky?"

Otvoriť článok

4 Dôvody prečo by si mal do raňajok zaradiť ovsené vločky.

Publikované 25. 02. 2022

Sú perfektným zdrojom komplexných sacharidov , vlákniny a obsahujú aj naozaj silnú vlákninu “beta-glukán”. Taktiež obsahujú celkom dosť bielkovín čo je perfektné. Polovica šálky obsahuje (80 g) : 191% dennej dávky mangánu✅ 41% dennej dávky fosforu✅ 34% dennej dávky horčíka✅ .....................

Otvoriť článok

Veľké svaly v 21.storočí?.. Už nie sú v móde.

Publikované 15. 02. 2022

ulturistike (rozumej zväčšovaniu objemu svalstva bez funkčného účelu) som sa venoval už od 14 tich rokov. Začalo to v pivnici ktorú má môj tatko dodnes prerobenú na posiľňovňu. Neskôr sme sa presťahovali do lokálneho fitka na sídlisku. Chceli sme mať veľké svaly ako kulturisti na fotkách a dvíhať veľké váhy. Doteraz si pamätám ako som počas strednej školy.....

Otvoriť článok

Motivácia vs. Disciplína

Publikované 02. 02. 2022

Ako pubertiak som si myslel, že ak budem chcieť niečo dosiahnuť stačí mi poriadne sa motivovať. Myslel som si, že motivácia je základom úspechu v čomkoľvek. No po týždni, maximálne dvoch ma začalo nadšenie prechádzať. Upadalo a ja som sa opäť vrátil do svojej pôvodnej rutiny z ktorej som chcel tak veľmi vystúpiť....

Otvoriť článok

Čo očakávať pri prvej návšteve nášho Gymu v Partizánskom

Publikované 19. 01. 2022

Viem, že prvá návšteva môže vzbudzovať neistotu. Sám si pamätám keď som prvý krát prišiel do telocvične v Bratislave počas štúdia vysokej školy. Veľký priestor, samí noví ľudia. Netušil som kam ísť, kde sú šatne, kedy začína tréning. A kto je vlastne tréner? Cítil som sa riadne stratený. Pocit neistoty vo veľkom priestore. Najhoršie na tom bolo, že som absolútne nikoho nezaujímal. Absolútne nepríjemná skúsenosť a preto som si prisahal, že u nás sa to nikdy nemôže stať.

Otvoriť článok